Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف، با توجه به اینکه بانک مرکزی باید زیرساخت­های لازم برای اجرای تکالیف قانون جدید چک را نهایتا تا پایان سال 1399 مهیا می­کرد، اما همچنان قانون جدید چک به صورت کامل اجرایی نشده است؛ این در حالی است با وجود اجرای ناقص قانون جدید چک، اما این قانون تاثیر زیادی بر افزایش اعتبار چک­های مبادله­شده بین افراد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق آماری که بانک مرکزی هر ماه منتشر می­کند، از ابتدای سال 1400 که مهمترین تکلیف قانون جدید چک، بعنی لزوم ثبت و تائید چک در سامانه صیاد توسط صادرکننده و گیرنده به طور رسمی اجرایی شده است، تا پایان شهریور ماه، در مجموع 42 میلیون فقره چک مبادله شده که از این میان، 21 میلیون فقره چک مربوط به چک­های جدید و 21 میلیون فقره چک نیز مربوط به چک­های جدید بوده است. با این وجود، نسبت چک­های برگشتی به مبادله­شده در دسته چک­های قدیمی برابر با 9 درصد و در دسته چک­های جدید برابر با 5 درصد بوده که این، نشان از افزایش رونق و اعتبار چک­های جدید در بازار دارد.
با توجه به تاثیرات مثبتی که قانون جدید چک بر فضای کسب و کار داشته است، بنابراین انتظار می­رود تا بانک مرکزی با اجرای کامل قانون جدید چک، به بهبود بیشتر معاملات کمک شایانی کند.
از این رو، حجت الاسلام حسن شجاعی، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در مورد اقداماتی که قرار شد بانک مرکزی بعد از جلسه دوشنبه با کمیسیون اصل 90 جهت اجرای کامل قانون جدید چک انجام دهد، گفت: در این نشست مقرر شد بانک مرکزی درباره این قانون متعهد شود که همه موارد اجرایی را مشخص کرده و مواردی را که اجرا نشده تعیین، و جدول زمانی برای اجرای موارد اجرا نشده را به کمیسیون اصل 90 ارسال کرده و برای اطلاع­رسانی منتشر کند.

مهمترین اقدام بانک مرکزی در جهت اجرای قانون جدید چک
با توجه به الزامی شدن ثبت و تائید اطلاعات چک در سامانه صیاد توسط صادرکننده و گیرنده و همچنین با توجه به اینکه دیگر چک­های ثبت نشده در سامانه صیاد توسط شبکه بانکی کارسازی نمی­شوند، از این رو لازم است تا بانک مرکزی اقداماتی جهت افزایش دسترسی مردم به سامانه صیاد را ترتیب دهد.
در حال حاضر امکان ثبت و تائید اطلاعات چک در سامانه صیاد از طریق موبایل بانک­ها و اپلیکیشن­های تجاری فراهم است اما در مناطق محروم، برخی از افراد به گوشی هوشمند و اینترنت دسترسی ندارند و از این رو در معاملاتی که به وسیله چک انجام می­دهند، دچار مشکل شده­اند.
برای حل مشکل این دسته از افراد، بانک مرکزی راه حل مراجعه حضوری به شعب بانکی جهت ثبت و تائید اطلاعات چک را مهیا کرده است، اما چون مراجعه به بانک بعد از هر بار معامله با چک کاری زمان­بر و وقت گیر است و موجب ازدحام جمعیت در شعب بانک و در نتیجه کاهش سرعت ارائه خدمات بانکی می­شود، از این رو لازم است تا جهت تسهیل دسترسی مردم به سامانه صیاد، خودپردازها و دستگاه­های کارتخوان و همچنین سیستم پیامکی جهت ثبت و تائید چک به سامانه صیاد متصل شوند.
علی صالح‌آبادی رئیس بانک مرکزی، در حاشیه نشست رئیس کل بانک مرکزی با کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و در جمع خبرنگاران، یکی از مهم‌ترین بحث‌های قانون چک که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت را ثبت و تائید چک دانست و گفت: در حال حاضر از طریق اپلیکیشن‌های موبایلی این امکان فراهم است اما از طریق پیامک و خودپرداز اجرایی نشده که مورد تأکید کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز قرار گرفت.
وی افزود: از آذر ماه تا پایان امسال، به تدریج همه بانک‌ها امکان ثبت و تأیید چک از طریق خودپرداز را فراهم می‌کنند؛ البته بانک‌ها را ملزم کردیم تا با توجه به اینکه بیشتر مشتریان به داخل شعب مراجعه می‌کنند، این امکان از طریق خودپرداز سریع‌تر عملیاتی شود.

همراه سازی مردم با اجرای قانون از طریق آموزش
از طرف دیگر، با توجه به اینکه قانون جدید چک از سازوکارهای به روز و نوآورانه­ای در زمینه معامله با چک استفاده می­کند که تا قبل از آن چنین سازوکارهایی وجود نداشته است، از این رو لازم است تا این موارد جدید هم به مردم و هم به کارکنان شعب بانکی آموزش داده شود تا مردم به راحتی بتوانند از مزایای قانون جدید چک در معاملات خود بهره ببرند.
حجت الاسلام حسن شجاعی، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس، بعد از جلسه روز دوشنبه 24 آبان کمیسیون اصل 90 با رئیس بانک مرکزی بیان کرد: به‌رغم آموزش و فرهنگ‌سازی برای اجرای قانون جدید چک توسط بانک مرکزی، به نظر می‌رسد پس از چند ماه از اجرای این قانون، مردم و حتی کارمندان بانک‌ها بار دیگر به آموزش نیاز داشته باشند.
وی با بیان اینکه طبق گزارش‌های رسیده، برخی از کارمندان بانک‌ها همکاری لازم را با مردم ندارند، خاطر نشان کرد: مقرر شد بسته‌ آموزشی تهیه شده و همکاری بیشتری بین کارمندان بانک‌ها و مردم در موضوع چک انجام شود.

اجرای کامل قانون جدید چک نیازمند جدیت بانک مرکزی
همان طور که بیان شد، قانون چک با وجود اجرای ناقص آن، تاثیرات مثبتی بر فضای کسب و کار داشته است؛ از این رو انتظار می­رود تا بانک مرکزی با اتصال خودپرداز و دستگاه­های کارتخوان به سامانه صیاد، سهولت دسترسی مردم به سامانه صیاد و همچنین سهولت کار با چک را فراهم کند.

منبع: الف

کلیدواژه: سامانه صیاد سامانه صیاد بانک مرکزی قانون جدید چک کمیسیون اصل 90 چک های جدید ثبت و تائید بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۵۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست شورای ائتلاف با شروع زمان تبلیغات منتشر می‌شود

سخنگوی شورای ائتلاف اعلام کرد: فهرست شورای متبوعش در دومین مرحله انتخابات مجلس آخر هفته و همزمان با شروع زمان تبلیغات منتشر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیر ابراهیم رسولی اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر اعلام لیست شانا در هفته جاری را تکذیب کرد و گفت: لیست در هفته آخر و با شروع زمان تبلیغات اعلام می‌شود.

وی ۱ اردیبهشت‌ماه در مورد برنامه این شورا برای دور دوم انتخابات گفته بود: ۱۳ نفر از نامزدهای این شورا به دور دوم راه یافته‌اند و چون بنای ما بر ارائه لیست کامل است، در مورد ۳ نفر باقی‌مانده با رایزنی با گزینه‌های دیگر به جمع‌بندی رسیده و در نهایت لیست ۱۶ نفره خواهیم داد.

پیش از این برخی رسانه‌ها هم از رونمایی لیست ۱۶ نفره شورای ائتلاف که ۱۳ نفر آن مشخص است در اوایل هفته جاری خبر داده بودند!

به گزارش ایمنا، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان کاندیداهای حاضر در عرصه رقابت ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران ۱ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود از بین نامزدها تعداد ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

آخرین جلسه مجلس یازدهم ۲ خرداد تشکیل و مراسم افتتاحیه مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم، ۷ خرداد ماه با حضور مسئولان کشوری و لشکری و با پیام مقام معظم رهبری برگزار می‌شود.

منبع: ایرنا

کد خبر 748434

دیگر خبرها

  • در حوزه عفاف و حجاب کار بر زمین مانده بسیار است
  • درخواست پیشکسوت پرسپولیس از مدیران باشگاه
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" با طراحی و تولید محصولات جدید
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • فهرست شورای ائتلاف با شروع زمان تبلیغات منتشر می‌شود
  • تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم با طراحی و تولید محصولات جدید
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” با طراحی و تولید محصولات جدید
  • آب شرب ۹۰ درصد روستا‌های سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • گواردیولا: اتفاقی که برای لیورپول افتاد ممکن است برای ما هم رخ دهد