Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایجاد امکان ثبت و تائید چک به وسیله خودپرداز و پیامک در جهت حل مشکل برخی از صاحبان کسب و کار که به گوشی هوشمند و اینترنت دسترسی ندارند، همچنین ارسال پیامک به گیرنده جهت اطمینان وی از ثبت چک در سامانه صیاد توسط صادرکننده، از مهمترین اقداماتی است که بانک مرکزی باید آن را اجرایی کند.قانون جدید چک که در سال ۱۳۹۷ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، از نوآوری های جدیدی جهت رسیدگی و حل مشکلات ایجاد شده در زمینه چک، رونمایی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مهمترین نوآوری های قانون جدید چک می توان به ثبت و تائید اطلاعات چک در سامانه صیاد اشاره کرد.   به گزارش «تابناک» طبق قانون جدید چک، ثبت اطلاعاتی از جمله مبلغ، تاریخ سررسید و مشخصات گیرنده چک در سامانه صیاد لازم و ضروری است؛ به طوری که اگر اطلاعات برگه چک در سامانه صیاد ثبت نشود، قابل کارسازی توسط بانکها نخواهد بود که البته این مورد، مربوط به دسته چکهای بنفش رنگی است که از ابتدای سال ۱۴۰۰ توزیع شده اند. لازم به ذکر است که در قانون جدید چک، حتما این اطلاعات ثبت شده توسط صادرکننده در سامانه صیاد، باید توسط گیرنده چک نیز تایید شود.   فواید ثبت چک در سامانه صیاد   یکی از فواید الزامی شدن ثبت و تائید چک در سامانه صیاد بانک مرکزی این است که از طریق ثبت اطلاعات چک، شامل هویت گیرنده، مبلغ و تاریخ سررسید چک در سامانه صیاد، می توان امکان استعلام وضعیت اعتباری و سابقه معاملاتی صادرکننده چک را برای گیرنده آن فراهم کرد تا گیرنده از محل چک های بی اعتبار، متحمل ضرر نگردد.
ثبت چک در سامانه صیاد مزیتهای دیگری نیز دارد؛ برای مثال به وسیله سامانه صیاد، بانک مرکزی می تواند از صدور دسته چک توسط بانکها برای افراد دارای چک برگشتی رفع سوءاثر نشده و همچنین افراد ورشکسته نیز جلوگیری کند. با توجه به قانون جدید چک، از این پس بانکها برای صدور دسته چک، باید وضعیت متقاضی را از سامانه های هویت سنجی الکترونیکی بانک مرکزی استعلام کرده و سپس دسته چک را متناسب با استعلام صورت گرفته، صادر کنند.   مشکلات اجرایی فعلی در جهت ثبت چک   در حال حاضر نقطه ضعفهایی در روند اجرای قانون جدید چک توسط شبکه بانکی وجود دارد؛ از جمله اینکه امکان صدور و ثبت اطلاعات چک از طریق اپلیکیشن های تجاری برای همه افراد مهیا نیست؛ زیرا در برخی از مناطق محروم کشور، دسترسی به اینترنت و گوشی هوشمند با مشکل مواجه است.   در حال حاضر بانک مرکزی جهت حل مشکل ثبت و تائید چک این افراد، غیر از مراجعه حضوری به شعب بانکی راهکاری در نظر نگرفته است. همچنین به دلیل اینکه مراجعه به بانک بعد از هر بار معامله با چک جهت ثبت و تائید آن زمان بر و وقت گیر است، بنابراین به نظر این راهکار به تنهایی خیلی موثر واقع نمی شود و به مرور تعداد افرادی که کمتر از چک های جدید در معاملاتشان استفاده می کنند، زیاد خواهد شد.   همچنین از آنجا که بانکها تنها کارسازی چکهایی را که در سامانه صیاد ثبت شده اند انجام می دهند، اگر اطلاعات چک توسط صادرکننده در سامانه ثبت نشود، گیرنده چک نمی تواند مبلغ آن را در شعب بانکی وصول کند. از این رو مشکلی که در حال حاضر نیز به وجود آمده، این است که برخی از صادرکنندگان از ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد خودداری یا برخی افراد نیز ثبت اطلاعات چک در سامانه صیاد را فراموش می کنند.
یاسر مرادی کارشناس ارشد بانکی و مدرس دانشگاه در این رابطه گفت:، چون همه ی مردم به موبایل بانکها یا اپلیکیشن‌های تجاری دسترسی ندارند و برخی از کسبه نیز به صورت سنتی عمل میکنند، بنابراین با توجه به اهمیت ثبت و تائید اطلاعات چک در سامانه صیاد، بانک مرکزی در ابتدا شیوه ای را در نظر گرفت تا افراد با مراجعه به شعب بانکی بتوانند ثبت و تائید چک را انجام بدهند.   وی افزود: بنابراین، چون بانک مرکزی امکان مراجعه حضوری به شعب بانکی جهت ثبت و تائید چک را مهیا کرده است، از این رو برای اتصال پیامک یا دستگاه خودپرداز به سامانه صیاد جهت ثبت و تائید چک، به کندی عمل می کند. این در صورتی است که بانک مرکزی قول داده بود که تا پایان شهریور امکان ثبت و تائید چک به وسیله خودپرداز را مهیا خواهد کرد.   این مدرس دانشگاه درباره اهمیت اتصال خودپرداز به سامانه صیاد بیان کرد: اگر بانک مرکزی اتصال پیامک یا دستگاه خودپرداز به سامانه صیاد جهت ثبت و تائید چک را مهیا نکند، ممکن است تعداد چک های جدید بنفش رنگ که صادرکننده، چک را در سامانه صیاد ثبت نکرده افزایش یابد و، چون از نظر قانونی نیز این برگه‌ های ثبت نشده چک محسوب نمی شوند، در نتیجه از مزایای قانون جدید چک نیز بهره مند نخواهند شد و شکایت های تحت این عنوان، در قوه قضائیه زیاد می شود؛ بنابراین بانک مرکزی باید به قید فوریت این امکان را مهیا کند.   لزوم اتصال خودپرداز به سامانه صیاد جهت ثبت اطلاعات چک   با توجه به عدم دسترسی برخی از افراد به اینترنت و گوشی هوشمند، بانک مرکزی می تواند جهت تسهیل کار با چک، دستگاه خودپرداز یا ATM را به سامانه صیاد متصل کند تا ثبت اطلاعات چک از این طریق نیز ممکن شود. با افزایش هر ساله تعداد دستگاه های خودپرداز و همچنین با گستردگی خدمات بانکی که توسط خودپرداز‌ها ارائه می شود، دور از ذهن نیست که استفاده از خودپرداز‌ها جهت ثبت اطلاعات چک، می تواند راهکاری مناسب در جهت افزایش دسترسی به سامانه صیاد بانک مرکزی باشد.   همچنین لازم است تا بانک مرکزی سیستم اطلاع رسانی پیامکی را ترتیب دهد تا گیرنده چک را از ثبت اطلاعات آن در سامانه صیاد توسط صادرکننده مطلع کرده و گیرنده چک را از دریافت چک ثبت نشده در سامانه صیاد بر حذر دارد؛ زیرا طبق قانون جدید، چک ثبت نشده قابل وصول نخواهد بود.   آمنه نادعلی زاده، سخنگوی اجرای قانون جدید چک در این رابطه گفت: توصیه اکید بانک مرکزی به هموطنان این است که چک‌های جدید صیادی که ثبت آن‌ها در سامانه صیاد انجام نشده را نپذیرند. چرا که در غیر این صورت بانک به موجب اصلاحیه اخیر قانون صدور چک نمی‌تواند در زمان نقد کردن چک، وجهی را به فرد پرداخت کند.   دستگاه خودپرداز، حلال مشکلات مردم   از یک طرف، اتصال خودپرداز به سامانه صیاد مراجعه به بانک را کاهش می دهند و مردم نیز نحوه کار با دستگاههای خودپرداز را تا حد مطلوبی بلدند؛ از طرف دیگر، با توجه به اینکه در حال حاضر بهترین راه برای رفع مشکلات ثبت اطلاعات چک در مناطق محروم نیز استفاده از خودپرداز‌ها است، بنابراین برای کاهش مشکلات کسب و کار‌ها لازم است تا بانک مرکزی با جدیت بیشتری نسبت به ایجاد ارتباط بین سامانه صیاد و دستگاه خودپرداز اقدام کند.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: طرح جهش تولید مسکن زلزله جنوب ایران زلزله یوسف نوری مجتهد شبستری بانک مرکزی چک صیاد طرح جهش تولید مسکن زلزله جنوب ایران زلزله یوسف نوری مجتهد شبستری اطلاعات چک در سامانه صیاد خودپرداز به سامانه صیاد دستگاه خودپرداز جهت ثبت و تائید توسط صادرکننده ثبت اطلاعات چک ثبت و تائید چک بانک مرکزی قانون جدید چک حال حاضر شعب بانکی گیرنده چک دسته چک ثبت چک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۱۷۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است

رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه در دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی گفت: موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است و اگر وظایف اصلی آنها در پارلمان محلی به درستی انجام شود می‌توانند کمک حال خوبی برای دولت باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، نقی کریمی در دیدار با استاندار آذربایجان‌غربی ضمن تشکر از حمایت‌های ویژه از مدیریت شهری در مواقع مختلف که قابل توجه است، اظهار کرد: من چهار سال در دوره اول شورا شهردار ارومیه بودم، در آن زمان به ندرت جلسات کمیسیون ماده ۵ تشکیل می‌شد اما با مدیریت معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری این کمیسیون در سال ۱۴۰۲ و در جهت رفع موانع و مشکلات شهری بیش از ۱۷ جلسه برگزار کرده که واقعاً قابل توجه بوده است و جای تقدیر و تشکر دارد و این نشان از حمایت و نگاه ویژه مقام عالی استان به موضوع مدیریت شهری است.

وی با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی شهر توان بالایی برای کمک به مأموریت دولت دارند، گفت: امروز در تهران نگاه‌ها به شوراهای شهر نگاه تمرکزگرایی است تا تمرکز زدایی و از این رو از شخص استاندار آذربایجان‌غربی انتظار می‌رود تا پیگیر این موضوع و پیاده‌سازی آن در استان باشند.

رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه با بیان اینکه باید از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های شوراهای اسلامی به نحو احسن در تمام زمینه‌ها استفاده کرد، یادآور شد: موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است و اگر وظایف اصلی آنها در پارلمان محلی به درستی انجام شود، می‌توانند کمک حال خوبی برای دولت باشند.

کد خبر 748634

دیگر خبرها

  • موضوع شوراها، مهمترین رکن قانون اساسی است
  • در حوزه عفاف و حجاب کار بر زمین مانده بسیار است
  • تذکر کمیسیون اصل نود به ۴ دستگاه برای پیوستن به سامانه اعتبارسنجی
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • عملکرد دستگاه‌ها در اجرای اعتبارسنجی هماهنگ بانکی بررسی شد
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • سقوط ین با اقدام بانک ژاپن
  • جزئیات صورتجلسه کمیسیون اصل ۹۰ درباره سامانه اعتبارسنجی/ سازمان تامین اجتماعی، ثبت احوال و فراجا ترک فعل کردند؟
  • دستور ستاد مبارزه با قاچاق برای ساماندهی مبادلات طلا